Vem är jag som vill få ta hand om just din vovve?

Christine heter jag, kallas för Cicki, som bestämt mig för att starta eget med hundrastning i Halmstad.

Jag har i ca 2,5 års tid arbetat natt som väktare och kände att det var dags att även få ha ett liv utanför min arbetsplats.

Redan 2010 ville jag börja arbeta med hundar och gick då en hunddagisutbildning. Tyvärr så kunde jag inte starta mitt hunddagis jag så gärna ville ha då och det fick bli lagt åt sidan. Men nu kände jag att det är dags att få arbeta med det jag verkligen vill, och valet var lätt - hundrastning!


Jag har växt upp med katter, men ville alltid ha hund, 2006 kom äntligen min första hund till mig, Trumf, han var 6 månader och behövde omplaceras då hans dåvarande ägare inte hade tiden för honom. Han var en riktig sällskapssjuk vovve som absolut inte ville vara hemma själv. Det var även han som fick mig att vilja starta hunddagis då jag inte ville att han skulle behöva vara själv heller. 2012 flyttade han hem till mina föräldrar istället då jag flyttade till Halmstad för att studera, och mina föräldrar hade fastnat för honom ordentligt och ville inte att han skulle behöva bo i lägenhet. Han fick istället leva sitt liv på landet, och 2018 somnade han in efter en tids sjukdom.

2013 kom min andra hund till mig, Mårran, som jag haft sedan hon var valp. Hon är väldigt bortskämd, smart och snabblärd. Hon lär sig fortfarande nytt, så att man inte kan lära en gammal hund att sitta stämmer absolut inte! Nu när jag går hundtränarutbildning så är det henne jag tränar på, och hon älskar det. Att få denna aktivering av hjärnan varje dag är underbart, både för henne och mig. Just nu lär vi oss hur man arbetar med klicker, ibland går det bra och ibland gör man lite misstag - men vi lär oss något hela tiden. 

Tyvärr så har jag nu fått ta en paus i träningen då Mårran plötsligt somnade in och lämnade detta liv, hon kommer vara förevigt saknad - och ingen kommer någonsin kunna ersätta henne. 


I augusti 2020 kom en omplaceringshund till mig, hon adopterades från Rumänien via Hundhjälpen. Hon heter nu Xena (tidigare Medea) och är en ca 3 årig staffeblandning som troligtvis tidigare används till att föda valpar som ska användas i de förbjudna hundkamperna. Jag ser fram emot att få börja träna med henne - kan bli en riktig utmaning då man inte vet mycket om hennes tidigare liv. Men att fortsätta mitt liv utan hund kändes fruktansvärt tomt, så jag tog chansen direkt att ge en behövande hund en ny framtid - det tror jag Mårran hade blivit glad över.För att lära mig mer om hundar så går jag just nu en hundtränarutbildning på distans på Royal Dog Education (Kungliga Hundar i Göteborg). Jag valde just den utbildningen då jag tycker det är viktigt att kunna så mycket som möjligt om hundar och hundträning. Jag kommer även framöver gå utbildning till hundinstruktör och sedan även vidareutbilda mig inom hundpsykologi. Utöver detta så anser jag även att Första Hjälpen på hund är viktigt att kunna, och jag kommer att gå en online-kurs för att lära mig grunderna. Och så fort det dyker upp en kurs på ett djursjukhus i min närhet så kommer jag att gå den igen.


Hör av er om ni behöver rastning - Jag ser verkligen fram emot att få börja gå promenader med alla mina nya päls-vänner!
Sedan Juni 2020 har jag även en "bifirma" På Språng där man kan få hjälp med hushållsnära tjänster och ärendeservice. På Språng är såklart en del av Vovve på Språng - det är ju på språng delen! 

Jag kan även hjälpa med tillsyn av fritidshus/sommarstuga och även utföra vardagsstäd i dessa inför er ankomst - hör bara av er till mig så fixar jag det!

Du ringer - Jag fixar   

På Språng   - din hjälp i vardagen
Vovve på Språng är godkänd för F-skatt och har ansvarsförsäkring.

Sen 1 April 2020 är Vovve på Språng franchisetagare hos Rasta Hunden Sverige AB, vilket är Sveriges största hundrastningsföretag.

Läs gärna mer om Rasta Hunden på rastahunden.se

Copyright © All Rights Reserved